تیم تحقیقاتی از کالج دانشگاهی لندن برای اولین بار شواهدی از انتقال بیماری آلزایمر از یک فرد به فرد دیگر را گزارش داده است. این مطالعه نشان میدهد که افرادی که در گذشته به دلیل مشکلات رشد با هورمون رشد انسانی درمان شدهاند، در طول زمان به بیماری آلزایمر مبتلا شدهاند. مطالعه به بررسی نمونههای بافت مغزی افراد فوتشده ناشی از این بیماری پرداخته است، اما با توجه به ماهیت نمونهها، نتایج باید با احتیاط در نظر گرفته شوند.
از اواخر دهه 1950 تا 1985، هورمون رشد انسانی به عنوان درمانی برای مشکلات رشد فیزیکی کودکان مورد استفاده قرار میگرفت. این هورمون به نام c-hGH یا هورمون رشد انسانی مشتق از جسد شناخته میشد و از غدد هیپوفیز افراد متوفی جمعآوری و به کودکان با قد کوتاه تزریق میشد.
متاسفانه، کودکانی که از این درمان استفاده کردهاند، در طول سالها به بیماری کروتزفلد-جاکوب، یک بیماری تخریبکننده عصبی که توسط پروتئینهای پریون ایجاد میشود، مبتلا شدند. این مطالعه نشان میدهد که نمونههای بافت مغزی افراد فوتشده ناشی از این بیماری حاوی نشانههای غیرمعمول از بیماری آلزایمر بودهاند.
تحقیقات بر روی حدود 200 کودک نشان میدهد که پنج نفر از هر هشت نفری که از این درمان بهرهمند شدند، در سنین میانسالی علائمی مشابه بیماری آلزایمر اظهار کردهاند. این کشف نادر انتقال آلزایمر از فرد به فرد را مورد تایید قرار میدهد، به شرطی که عوامل بیماری مانند پریونها به صورت مستقیم با مایع مغزی تماس داشته باشند. محققان تاکید دارند که ابزارهای جراحی مغز و اعصاب باید بهطور کامل ضدعفونی شوند تا انتقال پروتئینهای آلزایمر بین بیماران جلوگیری گردد.