ساخت باتری‌ های میکروسکوپی به ضخامت تار مو

48
0
ساخت باتری‌ های میکروسکوپی به ضخامت تار مو

ربات‌های کوچک به دلیل اندازه محدودشان با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند و یکی از بزرگ‌ترین این چالش‌ها، تأمین انرژی است. اکنون محققان دانشگاه MIT موفق به توسعه باتری‌هایی شده‌اند که ضخامت آن‌ها تقریباً به اندازه یک تار مو است.

بر اساس گزارش دانشگاه MIT، این باتری‌ها برای تأمین انرژی ربات‌های کوچکی طراحی شده‌اند که وظایفی مانند رساندن دارو به داخل بدن انسان یا بررسی خطوط لوله برای شناسایی نشتی گاز را انجام می‌دهند. طول این باتری 0.1 میلی‌متر و ضخامت آن 0.002 میلی‌متر است، یعنی به‌سختی می‌توان آن را با چشم غیرمسلح دید.

ویژگی‌های این باتری به گونه‌ای است که می‌تواند انرژی لازم برای سنسورها، مدارها، یا حتی قطعات متحرک کوچک مانند بازوی رباتیک را فراهم کند. این باتری قادر است اکسیژن هوا را جذب کرده و با اکسید کردن زینک، ولتاژ 1 ولتی تولید کند.

پیش‌تر محققان برای تأمین انرژی ربات‌های کوچک از انرژی خورشیدی استفاده می‌کردند، اما این روش محدودیت‌هایی داشت. در این روش، ربات‌ها باید همیشه به یک منبع نور یا لیزر نزدیک باشند که اغلب خارج از ربات قرار می‌گیرد، بنابراین ربات‌ها نمی‌توانستند به‌راحتی از منبع خود دور شوند. با معرفی این باتری‌های جدید، ربات‌ها می‌توانند مسافت‌های بیشتری را طی کنند.

ساختار این باتری‌ها شامل یک الکترود زینک و یک الکترود پلاتین است که در یک نوار پلیمری به نام SU-8 تعبیه شده‌اند. هنگامی که این الکترودها در معرض اکسیژن هوا قرار می‌گیرند، زینک اکسید شده و الکترون‌ها به سمت الکترود پلاتین جریان می‌یابند و به این ترتیب جریان الکتریسیته تولید می‌شود.

زینب کریمی پور
نوشته شده توسط

زینب کریمی پور

عاشق تکنولوژی و هرآنچه که به دنیای روز مرتبطه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *