وزارت دادگستری آمریکا خواستار فروش کروم: گامی برای پایان دادن به انحصار در موتورهای جست‌وجو

24
0
وزارت دادگستری آمریکا خواستار فروش کروم: گامی برای پایان دادن به انحصار در موتورهای جست‌وجو

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا در راستای مقابله با انحصارطلبی گوگل، به‌دنبال ارائه‌ی درخواستی به دادگاه است تا این شرکت را ملزم به فروش مرورگر کروم کند. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که قاضی پرونده‌ی ضدانحصار گوگل، این شرکت را به سوءاستفاده‌ی غیرقانونی از جایگاه خود در بازار جست‌وجو متهم کرد.

چرا کروم در مرکز توجه است؟

مرورگر کروم با بیش از 60 درصد سهم بازار جهانی، پراستفاده‌ترین مرورگر اینترنت است. وکلای دولت آمریکا معتقدند گوگل از کروم برای تبلیغ متقابل دیگر محصولات خود، نظیر موتور جست‌وجو و سرویس‌های تبلیغاتی، بهره می‌برد. این رویه به‌گفته‌ی مقامات، یکی از موانع اصلی در ایجاد رقابت سالم در بازار فناوری و کاهش انگیزه‌ی سایر رقبا برای نوآوری است.

تغییرات پیشنهادی برای مقابله با انحصار

وزارت دادگستری همچنین پیشنهاد کرده است که گوگل به اقدامات زیر ملزم شود:

  1. جداسازی اندروید از سایر محصولات گوگل: گوگل باید وابستگی سیستم‌عامل اندروید به موتور جست‌وجو و پلی استور را کاهش دهد. البته فروش کامل اندروید الزامی نخواهد بود.
  2. شفافیت بیشتر در تبلیغات: گوگل باید اطلاعات بیشتری را با تبلیغ‌کنندگان به اشتراک بگذارد و به آن‌ها کنترل بیشتری بر نمایش تبلیغات خود بدهد.
  3. کنترل بهره‌برداری از محتوای هوش مصنوعی: پیشنهاد شده است که وب‌سایت‌ها بتوانند از استفاده‌ی هوش مصنوعی گوگل از محتوای آن‌ها جلوگیری کنند.

نمایش پاسخ‌های هوش مصنوعی؛ چالش جدید

گوگل اخیراً با نمایش پاسخ‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی (AI Overviews) در بالای نتایج جست‌وجو، توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. اگرچه وب‌سایت‌ها می‌توانند مانع از استفاده‌ی گوگل از محتوای خود برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی شوند، اما امکان حذف این پاسخ‌ها از نتایج جست‌وجو وجود ندارد. این امر ممکن است باعث کاهش بازدید سایت‌ها و تأثیر منفی بر جذب کاربران شود.

تأکید بر ممنوعیت قراردادهای انحصاری

یکی دیگر از محورهای اصلی تلاش مقامات آمریکایی، لغو قراردادهای انحصاری گوگل با شرکت‌های دیگر است. این قراردادها که محور اصلی شکایت علیه گوگل بوده‌اند، به انحصار این شرکت در بازار دامن زده‌اند.

واکنش گوگل به اتهامات

لی‌آن مولوهالند، معاون امور نظارتی گوگل، در واکنش به این تحولات به بلومبرگ گفت:

«وزارت دادگستری همچنان بر پیگیری یک دستور کار بنیادین که از چارچوب مسائل حقوقی این پرونده فراتر می‌رود، اصرار می‌ورزد.»

نتیجه‌گیری

فشار وزارت دادگستری بر گوگل می‌تواند نقطه عطفی در تغییر روند بازار فناوری باشد. هدف این اقدامات، ایجاد رقابتی سالم‌تر و کاهش انحصارطلبی در دنیای دیجیتال است. اگر این پیشنهادها تصویب شوند، ممکن است شاهد تغییرات گسترده‌ای در نحوه‌ی فعالیت گوگل و حتی دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری باشیم.

میترا راضی
نوشته شده توسط

میترا راضی

علاقه مند به نویسندگی و ویرایستاری محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *