پخش یکی از برنامههای زنده یوتیوب به مدت پنج ساعت ادامه داشت و از دیپفیک ایلان ماسک برای تبلیغ یک کلاهبرداری رمزارز استفاده کرد. این برنامه زنده، که اکنون حذف شده است، تصویری از ایلان ماسک را نشان میداد که به نظر میرسید در یک رویداد تسلا حضور دارد و به صورت زنده پخش میشود. صدای ماسک توسط هوش مصنوعی تولید شده بود و او بینندگان را تشویق میکرد به وبسایتی مراجعه کنند و بیتکوین، اتریوم یا دوجکوین خود را برای شرکت در یک برنامه دریافت هدیه واریز کنند. این پیام که به صورت مکرر پخش میشد، وعده میداد که سیستم خودکار، دو برابر مقدار رمزارزی که واریز کردهاند، بازمیگرداند.
در یکی از لحظات این پخش زنده جعلی، بیش از 30 هزار بیننده در حال تماشای برنامه بودند. البته نمیتوان احتمال افزایش این اعداد توسط باتها را نادیده گرفت. این موضوع باعث شد که این برنامه فیک در قسمت بالای پیشنهادهای “Live Now” یوتیوب نمایش داده شود.
این حساب کاربری (با آیدی elon.teslastream@) که خود را به عنوان حساب رسمی تسلا معرفی کرده بود، تأیید “Official Artist Channel” را داشت؛ بنابراین به نظر میرسد که حساب کاربری هک شده باشد. در حال حاضر، هم ویدیو و هم کانال حذف شدهاند. دیپ فیکهای ایلان ماسک در چند ماه اخیر به شدت افزایش یافتهاند و معمولاً از حسابهایی پخش میشوند که به یکی از شرکتهای ماسک نسبت داده میشوند. اوایل ماه جاری میلادی، گزارش مشابهی از 35 حساب کاربری در زمان پرتاب استارشیپ منتشر شد که خود را اسپیس ایکس معرفی کرده بودند.
در آوریل نیز کلاهبرداران با استفاده از همین تاکتیک تلاش کردند از هیجانهای مربوط به خورشیدگرفتگی سوءاستفاده کنند و دیپفیکهای مختلفی منتشر کردند. سالهاست که کلاهبرداریهای رمزارزی هواداران ماسک را در شبکههای اجتماعی هدف قرار میدهند و این موضوع برای سایر افراد مشهور نیز مشاهده میشود.